قیمت ضایعات الکترونیک

ضایعات الکترونیک را دریابیم

با توجه به رشد بی سابقه صنایع برق و الکترونیک در دهه های اخیر ، تولید برق و الکترونیک ضایعات اتفاقی اجتناب ناپذیر است.

با توجه به رشد بی سابقه صنایع برق و الکترونیک در دهه های اخیر ، تولید برق و الکترونیک ضایعات اتفاقی اجتناب ناپذیر است. با وجود این رشد سریع ، به دلایل مختلف از جمله صنایع جدید ، عدم وجود زیرساخت های مناسب برای جداسازی و بازیافت ، مدت زمان بسیار طولانی برای بازگرداندن این مواد به طبیعت و غیره ، هنوز راه حل مناسبی برای حل مشکل تجمع ضایعات وجود ندارد. بنگاه ضایعات علی عبدی در زمینه خریدار ضایعات الکترونیکی در خدمت شما عزیزان میباشد.

ضایعات الکترونیک

به گفته مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، ورود به عصر فناوری اطلاعات با تولید گسترده انواع دستگاه های الکترونیکی همراه بوده است. امروزه علاوه بر رایانه ، وسایل ضایعات الکترونیکی صنعتی ، وسایل الکترونیکی رایج مانند لپ تاپ ، تبلت و تلفن همراه ، حتی وسایل خانگی مانند تلویزیون ، یخچال و مایکروویو نیز برای کنترل راحت تر و دقت و کیفیت بالاتر دارای برد الکترونیکی هستند. عمر کوتاه تجهیزات الکترونیکی و معرفی نسل های جدید آنها در بازه های زمانی کوتاه و تغییر دید طراحی در بسیاری از اقلام صنعتی به منظور سبک سازی و تولید ارزان تر ، باعث تولید حجم زیادی از قطعات الکترونیکی ضایعات در سال های اخیر شده است. برآورد میزان تولید ضایعات الکترونیکی در جهان در سال های اخیر در جدول زیر قابل مشاهده است.

 

سرانه سالانه تولید ضایعات در جهان (میلیون تن) میزان تولید ضایعات الکترونیکی (میلیون تن) سال
5 33.8 2010
5.2 35.8 2011
5.4 37.8 2012
5.7 39.8 2013
5.9 41.8 2014
6.1 43.8 2015
6.3 45.7 2016
6.5 47.8 2017
6.7 49.8 2018

 

توزیع منابع مختلف ضایعات در نمودار زیر نشان داده شده است. مهمترین این منابع لامپهای کم مصرف ، لامپهای تصویری ، وسایل کوچک مانند تلفن های همراه و تبلت ها ، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی ، وسایل کوچک مانند جاروبرقی ، موتورهای برقی کوچک و وسایل بزرگتر صنعتی و خانگی هستند.

توضیح این مسئله باعث شده است كه كشورهای مختلف تلاش كنند راهی بی فایده برای بازیافت این محصولات به صورت جامد بیابند. ضایعات الکترونیک علاوه بر عناصر فلزی رایج مانند فولاد ، مس و آلومینیوم که ارزش بازیافت دارند ، آنها معمولاً حاوی درصد کمی عناصر خاکی کمیاب و عناصر ارزشمند هستند. به عنوان مثال ، مواد اصلی موجود در یک رایانه قدیمی در خانه در تصویر زیر قابل مشاهده است.

از فلزات خاکی کمیاب در آهن رباهای دائمی ، موتورهای الکتریکی و سرامیک های خاص استفاده شده در الکترونیک و اپتیک استفاده می شود. در تجهیزات پیشرفته تر و مبتنی بر فناوری LCD یا LED ، میزان عناصر کمیاب زمین بیشتر است.

با توجه به این ، می توان گفت که توجه به بازیافت الکترونیکی ضایعات از دو منظر مهم است:

  • جلوگیری از ورود مواد سمی به جریان ضایعات شهری: این ضایعات شامل مواد سمی مختلف هستند. حضور فلزاتی همچون جیوه، کروم، سرب و کادمیوم و ترکیباتی آلی همچون فریون، PCBs/A و مواد ضد احتراق در ضایعات لوازم الکتریکی و الکترونیکی می توانند در گذر زمان موجب خطرات متنوع زیستی شود. از جمله این خطرات می توان به آسیب های کبدی و کلیوی، آسیب های ریوی و ناتوانی ذهنی در کودکان اشاره نمود.
  • جلوگیری از اتلاف منابع ارزشمند: این ضایعات علاوه بر مواد سمی حاوی مواد با ارزش نظیر طلا، پلاتین، پالادیم، نقره، مس،آلومینیوم، فولاد و انواع پلیمرهای قابل بازیافت بوده که در صورت بازیافت، فرصتهای اقتصادی مناسبی فراهم می کنند. میزان فلزات ارزشمند موجود در برخی از تجهیزات الکترونیکی در تصویر زیر مشاهده می شود.

ضایعات الکترونیک

 

جذابیت اقتصادی بازیافت این مواد از یک سو و اثرات مخرب آن بر اکوسیستم از سوی دیگر ، تلاش دولت ها و صنعت مدیریت ضایعات تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی برای بازیافت این مواد و ورود مجدد آنها به چرخه اقتصادی را دوچندان کرده است. .

طبق گزارشات موجود ، ایران یکی از مهمترین تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی ضایعات در آسیا است. طبق پیش بینی های قبلی به نظر می رسد تولید سرانه این ضایعات از 0.27 کیلوگرم در سال 1976 به 3.17 کیلوگرم در سال 1400 رشد کند ، اما برآوردهای جهانی نشان می دهد که تولید فعلی در ایران بین 5 تا 10 کیلوگرم برای هر نفر است.

با توجه به ارزش ذاتی این مواد ، اقدام برای مدیریت این نوع ضایعات از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. تحقیقات زیادی در زمینه بازیابی فلزات گرانبها در کشور انجام شده است ، اما به گفته کارشناسان سازمان محیط زیست ایران ، هنوز هیچ برنامه جامعی برای بازیافت مواد الکترونیکی ، به ویژه مواد سمی در قطعات سخت افزاری رایانه وجود ندارد.

صادرات این زباله ها از کشورهای پیشرفته به کشورهای در حال توسعه آسیا راهی برای خلاص شدن از شر این مواد است. بیشتر زباله های الکترونیکی توسط کشورهای پیشرفته دنیا تولید می شود و صادرات این زباله ها به کشورهای توسعه نیافته در طول تاریخ بهترین راه برای فرار از مشکلات مرتبط با کشورهای صنعتی بوده است. دولت ها اکنون با اعمال محدودیت های مختلف صادرات و واردات در تلاشند تا کنترل بیشتری بر این بازار در حال توسعه داشته باشند.

بازیافت الکترونیکی ضایعات

روش دیگر برای کاهش مشکل ضایعات الکترونیکی ، الزام تولیدکنندگان به محصولات تولیدی است. مطابق این رویکرد ، تولیدکننده به عنوان مسئولیت حمایت از محصولات در طول زندگی کاری خود ، باید کالاهای آسیب دیده را نیز بازیافت یا پس از پایان عمر به مراکز بازیافت تحویل دهد. همانطور که مشخص است ، چنین الزاماتی می تواند منجر به افزایش هزینه های تولیدکنندگان و قیمت نهایی محصولات شود. روش دیگر برای حل مشکل ضایعات مضر و بازیافت مواد با ارزش تغییر طرح اجزا برای افزایش قابلیت بازیافت و ایجاد شبکه جمع آوری این ضایعات است. چنین اقداماتی در زمینه بازیافت باتری در اتحادیه اروپا انجام شده و موضوع ورود باطله های باطله از این طریق به زباله ها تا حد قابل قبولی کاهش یافته است.

همانطور که گفته شد ، در کشور ما تحقیقات مختلفی در مورد نحوه مدیریت و انجام بازیافت الکترونیکی ضایعات انجام شده است. فعالیتهایی مانند نحوه جمع آوری ضایعات ، استراتژی کنترل بهینه بازار ، روشهای مدیریت و برنامه ریزی برای استخراج مواد با ارزش ، روشهای حذف مواد مضر و روشهای مختلف فنی برای کاهش هزینه ها ، افزایش کیفیت محصول و افزایش کارایی این فرآیندها ، از جمله فعالیت های انجام شده در سال های اخیر در کشور با وجود این موارد ، هنوز نیاز به تدوین سیاست و تقسیم وظایف جامع بین سازمانهای مختلف در این زمینه وجود دارد. در همین راستا ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی ریاست جمهوری نیز بررسی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. شناسایی تکنسین های بالقوه و واقعی در این زمینه ، ایجاد ارتباط بین بخش های مختلف دولتی و خصوصی و حمایت از سازمان های درگیر برای تعامل بیشتر برای تبدیل تهدید ناشی از مشکل الکترونیکی ضایعات به یک فرصت بالقوه برای تولید فلزات گرانبها از جمله دفاتر مرکزی است.

 

المپیک رقابتی است که در آن ورزشکارانی از سراسر دنیا شرکت می کنند و قرار است مدال های المپیک 2020 توکیو تلفن های همراه ، رایانه و سایر وسایل برقی باشد که هرکدام از ما به دلیلی از آن استفاده نمی کنیم.

براساس این گزارش ، برای همه ما ، بازی های المپیک مهمترین رویداد و جشنواره ورزشی است که همه ورزشکاران حرفه ای جهان در آن شرکت می کنند. در این رویداد مهم در ژاپن و در سال 2020 ، مدال های بازیافت قطعات کامپیوتر و سایر محصولات الکترونیکی به دست می آورند. مطمئناً این اقدام در المپیک 2020 توکیو برای ساخت مدال هزینه ها را کاهش می دهد و می تواند اقدامی برای حفاظت از محیط زیست و استفاده مجدد از مواد دور ریخته شده تلقی شود. بنابراین توجه به این نکته مهم است که این ضایعات می تواند فواید زیادی داشته باشد و به راحتی نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *