کاربرد ضایعات آلومینیوم
کاربرد ضایعات آلومینیوم به دلیل حجم زیاد به طور گسترده ای برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه بازیافت می شود. درها و پنجره های ضایعات آلومینیومی در این بین بیشترین حجم وام های این فلز را تشکیل می دهند.
آلومینیوم پس از آهن دومین فلز پرکاربرد در جهان است که به دلیل سبکی ، استحکام و آلیاژ و قابلیت بازیافت در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. آلومینیوم بازیافت شده از نظر کیفیت و کیفیت با فلز استخراج شده تفاوتی ندارد و می توان از آن برای صرفه جویی در منابع استفاده کرد.
مراحل بازیافت ضایعات آلومینیوم
مراحل بازیافت ضایعات آلومینیوم ، مانند فرآیند بازیافت فلزات دیگر مانند مس و آهن ، ابتدا با جمع آوری این ضایعات انجام می شود. قوطی های نوشیدنی ، سینی های فویل و قوطی های آئروسل ضایعات آلومینیومی هستند که از خانه ها جمع آوری می شوند و البته زباله های کارگاهی ، به ویژه از کارگاه ها و کارخانه هایی که در و پنجره های آلومینیومی تولید می کنند ، بخش قابل توجهی از این ضایعات را تشکیل می دهند.
پس از جمع آوری زباله ها ، ابتدا باید آنها را جدا کرده و فشرده کرده تا فضای کمتری را اشغال کنند. سپس ضایعات آلومینیومی فشرده تمیز ، ذوب و در کارخانه های فرآوری مجدد ریخته می شود و در نهایت شمش آلومینیوم ساخته می شود.
سپس شمش ها به کارخانه های نورد منتقل شده و برای مصارف مختلف به ورق آلومینیوم تبدیل می شوند و به صنایع مختلف فروخته می شوند.
بازار خرید و فروش ضایعات آلومینیوم
با افزایش استفاده از آلومینیوم در سراسر جهان ، ضایعات این فلز بیشتر و بیشتر تولید می شود که در صورت عدم توجه به آن باعث آلودگی محیط زیست و هدر رفتن منابع و سرمایه اقتصادی می شود.
از نظر آماری در کشور ما سالانه حدود 400000 تن آلومینیوم تولید می شود که به دلیل کمبود مواد اولیه ، پسماندها قابل بازیافت و استفاده هستند. برآوردها نشان می دهد که بازیافت آلومینیوم مصرف انرژی را تا 90 درصد کاهش می دهد.
خریدار این ضایعات آلومینیوم را جمع آوری کرده و به کارخانه ها و کارگاه هایی که در اکثر شهرهای ایران فعالیت می کنند ، مانند تهران ، مشهد ، اصفهان ، کرج ، تبریز ، ساری ، اراک و … حمل می کند. قیمت روزانه کیلو این ضایعات نیز تابعی از قیمت جهانی آلومینیوم و قیمت دلار در ایران.
به طور کلی ضایعات آلومینیوم نرم شامل ظروف ، پروفیل و قوطی است که قیمت آنها بستگی به خلوص آلومینیوم دارد. کابل های آلومینیومی به دلیل خلوص بالاتر دارای نرخ بالاتری هستند. ضایعات آلومینیومی خشک شامل رادیاتور ، پیستون ، سرسیلندر و که ، حجم زیادی ضایعات فلزی را به خود اختصاص داده و گرانتر هستند.
علاوه بر فویل آلومینیومی فوق ، قوطی های نوشابه ، قوطی ها ، بشقاب ها و قاب پنجره ها و حتی تراشه ها و حلقه های آلومینیومی را می توان در بازکن ها بازیافت کرد.
موارد استفاده از ضایعات آلومینیوم
بازیافت ضایعات آلومینیوم بسیار مقرون به صرفه است زیرا تولید آلومینیوم از معدن یک فرآیند طولانی است که نیاز به انرژی زیادی دارد ، اما ذوب ضایعات آلومینیوم بسیار آسان است و می توان آن را در کوره هایی با دمای 660 تا 700 درجه ذوب کرد.
آلومینیوم بازیافتی می تواند در هواپیما ، خودرو ، دوچرخه ، قایق ، کامپیوتر ، وسایل آشپزی ، ناودان ، سیم و بسیاری صنایع دیگر استفاده شود.
به طور کلی ، هر صنعتی که به فلز سبک یا فلز قوی با هدایت حرارتی بالا نیاز دارد ، می تواند از آلومینیوم بازیافتی استفاده کند. این فلز ، مانند برخی فلزات دیگر ، می تواند به طور نامحدود بازیافت شود و مانند آلومینیوم جدید استفاده شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.